2019-04-20
听人讲湾仔附近开左间新既叻沙铺,仲要系好食,紧系要去试下啦我系湾仔出发,就笨左啦,行左10分钟度,后来发现(走既时候),原来行去金钟地铁站只需5min,都算方便当日去到都唔算多人,一到就可以入店内,店员好快就提供了位置给我们,而且他们都好有热诚咁介绍食物给我们小食方面有金杯同 , Kaya Toast, 另外面类方面,只有3款可选择 优质虾面,娘惹浓厚叻沙、干叻沙不过我成日都觉得,好食既野食,就算你卖一款都会好多人去食金杯 - $60/4pcs, $80/6pcs金杯卖相十分吸引,好像烧卖般,可以一口一粒,而且金杯内都唔系咁简单,入面塞满了红萝卜,豆腐干,沙葛,而且最顶仲有一旧虾肉同甜酸酱,配合埋金杯既杯子松脆有口感,食后胃口大增Kaya Toast - $38咖央多都食过不少,但呢度既咖央一层层的,多士表面香脆松软,椰味十足而不失班兰既香味。咖央食落有点像雪糕般,有强烈的对比娘惹浓厚叻沙 - $98食叻沙当然要先试下个汤底,汤底香浓有椰汁味,微辣带点芳馥,非常惹味,而米粉同其他配菜(虾, 鱼蛋, 鸡肉丝, 蛋, 同豆卜等)混合左一起吸收叻沙汤一起进食,由其可口美味
小食方面有金杯同 , Kaya Toast,
另外面类方面,只有3款可选择
优质虾面,娘惹浓厚叻沙、干叻沙
不过我成日都觉得,好食既野食,就算你卖一款都会好多人去食
金杯 - $60/4pcs, $80/6pcs
Kaya Toast - $38