2022-08-19
香港曾经系一个好有人情味嘅地方,但由于个个都生活忙碌,好多人已经忘记咗人情味呢样嘢,而且压力爆煲嘅香港人,好多时候净系识得赶时间,忘记身边一切所有嘅事物同美好嘅风景。但系呢一间茶餐厅,好代表到旧香港嘅特色,姐姐佢哋都好好人,好有人情味。睇返啲旧相先记得呢个地方,亦都因为咁我特登要喺度写食评。𠮶日我留咗个银包喺架车度,自己一个人,又唔知点算,同姐姐讲话跌咗个银包,佢话揾日再俾返钱佢,我𠮶日叫咗一个腿蛋治家底同埋一杯冻奶茶。我心里面喺度谂真系劲唔好意思,系咁打俾朋友睇吓边个喺附近帮我俾咗钱先。好彩最后有个朋友过嚟救我。其实都几感动,香港仲会有边个餐厅听你废噏,以为你食霸王餐。姐姐呢一个表现好值得嘉许,我愿意为佢带1000字食评😂 (讲吓笑点会写到咁多啊)讲返个腿蛋治先,个火腿就冇乜特别嘅,但系个蛋就好出色,佢做得好好,好厚,好重蛋香味。有落去个面包仲要脆脆地,真系好代表到茶餐厅既特色。佢个奶茶都好香,红茶味好重,系代表香港奶茶嘅味道。我之后都再会去食㗎!啲嘢都唔差,最重要嘅系姐姐喺度🌺
佢个奶茶都好香,红茶味好重,系代表香港奶茶嘅味道。
我之后都再会去食㗎!啲嘢都唔差,最重要嘅系姐姐喺度🌺