2019-08-02
久不久放工要Happy Hour轻松一下,今日和老公来到公司对面的宝勒巷Cosmos酒吧。自从仔仔出世,两个人不知有几耐无系餐厅叫酒饮。本来在门口休息中的店员一见到我地即系好热情咁欢迎我地。带我们入座后更加细心介绍店舖推介,而家适逢做紧推广 法国的圣马田生蚝只系10蚊!无听错只系10蚊!!!!由于我唔食得,老公自己叫咗两只试吓先。圣马田生蚝属细size,不过唔好见佢细细只其实佢个底好深好厚肉。我第一次见我老公食完个表情完全变咗,佢话呢只生蚝完全岩晒佢口味。比起出面4-50蚊的大size生蚝佢更钟情呢只最后佢叫多半打,一个人食咗8只(笑) 其中值得赞ge系个生蚝酱,老公话应该加咗蒜蓉。软壳蟹芝麻酱沙律,热哄哄的蟹膏加埋麻酱沙律刚好一个热冻对比再来店内人气推介的德国咸猪手上枱震撼力真系吓死人,大大只猪手烧得外脆内软。连旁边的蕃茄配菜亦非常新鲜,一解猪手的饱滞感。薯角份量多,炸得金黄香脆再加上店舖自制家调味~正最后系黑松露带子意大利饭,带子系超超超厚身,黑松露饭都软硬分明。食到中途大厨竟然走出黎向每枱客人打招呼,店舖细细但睇得出所有员工都相处融合。连bartender哥哥亦会走出黎落单,照顾
自从仔仔出世,两个人不知有几耐无系餐厅叫酒饮。
本来在门口休息中的店员一见到我地即系好热情咁欢迎我地。
比起出面4-50蚊的大size生蚝佢更钟情呢只
上枱震撼力真系吓死人,大大只猪手烧得外脆内软。
连旁边的蕃茄配菜亦非常新鲜,一解猪手的饱滞感。
薯角份量多,炸得金黄香脆再加上店舖自制家调味~正
连bartender哥哥亦会走出黎落单,照顾客人需要。
老公已经应承咗我,等细佬出句会再同我黎。到时我要食生蚝,饮cocktail
题外话/补充资料:
用openrice予约,是日晚餐全单8折!!!!真系好抵!!