餐厅: 德興燒味茶餐廳
资讯:

2024-04-18 190 浏览
久违嘅人情味,睇完医生揾早餐食,见好耐无嚟过呢间烧味茶餐厅,就入去食。未入门口,只是在门外睇吓餐牌,阿姐已好有礼貌招呼:「食咩呀?有早餐,饭都有得食架喇,入嚟坐啦」坐低,叫个B餐,鸡扒出前一丁,餐跟方包及火腿煎蛋,饮热奶茶,我问阿姐:「唔想食火腿,要煎双蛋得唔得?」阿姐爽快回应:「得得得,无问题呀」然后落单俾水杯,枱面有热水,台打开柜桶有餐具,纸巾。1分钟,热辣辣嘅奶茶送上,未至于惊为天人,但奶茶控嘅我绝不失望,香、滑、茶味都有,唔错呀。落完糖,煎双蛋+方包及鸡扒一丁已到,普通的大众食物,没什么好评,够热,干净,面唔会太淋太硬,鸡扒唔系炸,系煎,满意的。环境虽小,只容2-30人的小店,但满满人情味,进食途中,唔少公公婆婆入嚟买嘢,有位婆婆回叉烧饭+菜几钱,阿姐话$39+$22,婆婆话加两条菜咁贵架,阿姐同烧味师父异口同声话,等15分钟丫,11点厨房帮你整个菜远叉烧饭,平啲。今时今日嘅香港,如果每一个人都好似你两位咁,将来一定会好。

今时今日嘅香港,如果每一个人都好似你两位咁,将来一定会好。
2024-04-18
$38 (早餐)