2021-04-29
呢间饼店,细细个就听过佢既名,而且经常上报纸,黄店梗系要撑下。已知现任老板娘又黄又好人,最近仲收养左只华尔猫,系附近海味店老板唔要既猫就咁dum出街,由呢间饼店老板娘接收。相关报导已经好多,上网一search就有。今日去帮衬,后生老板娘同佢细妹都系度,态度好唔好就一般啦,唔算话好热情咁招待,但相信如果你肯同佢地倾计、打开话题,佢地都乐意吹水既。呢篇食评就以食物质素为准,放下政见或服务态度或其他,只论食物-个人就觉得真系争普通西饼店好多啦。中午时分黎既,一入黎,好多包架都吉左,可能比人买晒定本身包类款式唔多啦,款式真系太少,拣唔落手。以前都黎过一两次,都系同样情况。普通西饼店有既肠仔包、菠萝包、叉烧包之类都无。只系有好多曲奇(40蚊一盒,个人觉得太贵,同埋食过唔好食),纸包蛋糕等等。最后买左个有心型系面既挞同纸包蛋糕。个挞身几好食,但系个心型d糖浆太多,甜得济。纸包蛋糕就非常之干,食左两啖食唔落去。总结:就食物而言,款式太少,唔好食 其实面包店唔洗整色整水搞好多新奇野,只要款够多,有平民最中意既肠仔、菠萝包,基本野整得好食就ok。好过今次咁,想帮衬黄店但好多野都买唔落手。只能讲,好人一生
相关报导已经好多,上网一search就有。
最后买左个有心型系面既挞同纸包蛋糕。
总结:
只能讲,好人一生平安。