2018-04-09 709 浏览
而家好似培养左放假去cafe hea下嘅习惯,而香港不同类型嘅cafe都愈开愈多,心中有个cafe list要慢慢试晒佢地!今次试下呢间browny,唔熟荃湾嘅朋友仔揾佢真系要花啲时间啊!去到发现原来有三间cafe连住!佢系最角落嘅,相对上细间啲!铺头入面就得几个bar台位,铺外嘅位相对多。好好彩地唔洗等就有位!叫左最爱嘅cappuccino!再见到佢啲cake个样唔错,叫左个培茶芝麻蛋糕。cappuccino好快就黎左喇,咖啡味道香浓幼滑。之后个cake都黎埋,觉得芝麻味有啲太抢,佢日日蛋糕嘅味道都唔同,下次想试下个桂花蛋糕!坐坐下,发现出面台台都食烟,铺内一有位即刻入番去。坐bar台虽然讲唔到密计,不过正正同铺头职员好近可以学下咖啡小知识!咁岩有个客人试紧新咖啡,仲分享左比我地试下,就系中意呢份小店先有嘅人情味同人与人之间嘅沟通!