2008-10-18
开左一个星期,听讲系某艺人开㖞,咪去见识下。今日 (星期六) 6 点 半左右去到,已经有唔少人等位。门口个派 number 个小姐,可能 40 出头啦,块面黑爆,派一个 number 都要 30 秒,不过旁边个带位个小妹妹就超有礼貌。我就估个小姐一定系老板。再望下,两只手上面的戒指望唔真,但系的 design 好有贵气,左手只玉镯超靓,我就估可能系老板的屋企人义务帮手,就冇出声。等左 5 分钟就放我入去,坐最里面。不过再望下,有大约 1/5 间餐厅好似冇打算用。我估系人请唔足。「简单厨房」 走中级餐厅价钱,不过的装修就走轻松中高级餐厅路线。唔错。我地坐两人卡位,有的窄,落 order 个位小姐一黎就踩到我只鞋边。落完 order 我就立即私下抱怨,再望望落 order 个小姐,依,好熟面口㖞,咪同事三分亲个文丞君,再望真的,有化妆㖞,断估都冇认错人…叫左两个个人餐,一个海鲜饭,一个三文鱼意粉。个汤 5 分钟就到,个意粉同饭就等左半个钟。有相。味道中上。条三文鱼有的干,不过海鲜饭只青口同只中虾就好新鲜,意粉同饭好浓味。虽然我估佢人手不足,不过的 waiter 就好快手,一叫就有人,ser
虽然我估佢人手不足,不过的 waiter 就好快手,一叫就有人,service 可以话满分。
食完饭,有个阿哥著牛记过黎问我地的野好唔好食,十足好似去食私房菜。不过我认不出这个人。唔知系唔系老板呢?
埋单 $150 冇比贴士,因为个 waiter 等唔切我攞银仔。不过其实的 service 真系唔错。
出到黎 7 点半左右,等位等到人山人海,所以要早的去。
p.s. 呀,重有,有个 $38 儿童餐,用架玩具车上菜,几得意。