2018-03-25
我哋一行四人,六点钟去到当时有三张枱有客,一坐低俾一本餐牌,我哋想点菜跟住佢俾张纸我哋叫我地写号码,见到封面𠮶个咖喱蟹几好想问佢点样计,佢话E6啰......E6系软壳蟹,我地点左其他𩠌先泰式猪肉生菜包,一个小食拼盘,马拉盏通菜,泰式烧鸡翼,野饮一杯芒果沙冰,青柠梳打,见到个椰子沙冰几特别就想叫两个,写完比张纸佢再问佢𠮶个蟹几钱,因为写“时价”佢话360几蚊,后来决定叫咖喱软壳蟹蒜蓉包,后来姐姐回来话因为佢哋人手唔够今日冇沙冰,冇所谓我哋就话咁要一杯椰汁凉粉和一杯青柠梳打,佢话四个人饮两杯野饮我哋谂住佢人手唔够咪唔好叫咁多野饮啰,之后有多几张枱入座,等左30分钟第一个泰式猪肉生菜包到了味道比较淡,后来见到迟入来的客人啲嘢饮都已经有了佢都系叫石青柠梳打,咁我问佢我哋两杯嘢饮呢佢就话你哋要等㗎,我哋想吃腌生虾同我讲$98woo,跟住佢唔理佢又行开咗,后来我叫话要一碟,上菜速度相当之慢,马拉盏通菜没有马拉盏的味道,蒜蓉包冇蒜蓉味,包每一旧都有一边面㶶咗,杯椰汁凉粉终于到啦但其实系罐头椰汁再加啲凉粉都唔知点解要等咁耐,个拼盘卖相都可以嘅味道就一般,个腌生虾特别在啲虾头炸咗,泰式烧鸡翼算最好,之
要一碟,上菜速度相当之慢,马拉盏通菜没有马拉盏的味道,蒜蓉包冇蒜蓉味,包每一旧都有一边面㶶咗,杯椰汁凉粉终于到啦但其实系罐头椰汁再加啲凉粉都唔知点解要等咁耐,个拼盘卖相都可以嘅味道就一般,个腌生虾特别在啲虾头炸咗,泰式烧鸡翼算最好, 之后再问我哋杯青柠梳打呢,佢话我自己叫咗啲乜我唔知架咩.......,再问第二个姐姐,佢同我讲话入边好乱,咁关我乜事啊。其实个杯青灵梳打唔使2分钟就整好喇。吃到我哋一肚火,埋单走人。