2023-08-16
最近屋企附近开左间萨莉亜,重记得第一次食既时候佢唔多分店,我同班同学系西九中心都要排好耐先入到去。果阵一入去见到餐牌俾佢实惠既价钱吓亲🥰😍个个起势咁落单,好似唔洗钱咁🤣🤷🏻♀️讲返我楼下商场,开业一直大排长龙,不少老人家连同一家大小去食,而我懒得排队,所以一直都未有去食。今日同朋友路过难得见到得几个人排队,正好烦恼紧食咩晚餐,所以终于有机会食🤣🤣因为价钱太抵,所以每次都忍唔住叫到成枱野食。今次我地两个人叫左,2个前菜,3个主食。分别有:甜虾粗管面 $30忌廉汁配上粗管面系冇得输,面管中会填满晒香浓既cream,面头再有一层烤过既芝士,焦脆焦脆的。香辣肠 $23呢个麻麻地,太过干,肠皮好韧。原味鸡翼4只 $23蕯莉亜不嬲出名抵食又好食,真系好想知佢用左咩调味!😤而且每次都烤到刚刚好,一咬开,鸡肉嫩滑弹牙,充满肉汁。黑松露野菌忌廉意大利粉 $44冇谂过家庭餐厅既黑松露都咁有香味,不过加埋忌廉的话,整体上系有少少🤏腻的。水牛芝士薄饼 $33唔知大家钟唔钟意食Mozzarella,佢呢个pizza用料好足,好香芝士味,重可以拉丝!🧀🧀必点菜色之一。其实食物上我冇任何投诉,但服务上的确欠佳。新分
分别有:
甜虾粗管面 $30
香辣肠 $23
呢个麻麻地,太过干,肠皮好韧。
原味鸡翼4只 $23
黑松露野菌忌廉意大利粉 $44
水牛芝士薄饼 $33
其实食物上我冇任何投诉,但服务上的确欠佳。新分店开张,人手严重短缺,明知新据点多老人家、大家庭,人手应该分配多几个。我去当日全场得2-3个员工系楼面,同时照顾用餐客人及门外等候既客人,根本分身乏术。变相上餐时间长左,员工态度都因为过于忙碌而欠佳。