果然人有多大胆,地有多大产。富泰家够胆$40卖一客营多捞面,香港人就够胆拎$40去试。男朋友睇左呢度几多笑面食评所以去试下,而家谂返,果D人应该从来未试过营多捞面。入到去睇餐牌,豆浆大王D捞丁我都嫌贵,比一丁cheap的捞面唔好要我试喇。饭好似稳阵D,醒起openrice话出名士多啤利牛肋骨就点左,男朋友就叫"招牌捞面",ok,到时抢他的试试食味。等野食时见到厨房棚上一箱箱的,不就是营多捞面吗.......!?好,上菜,中间待应的唔醒目就省略啦。一闻到我男友捞面浸味.....系营多。食落口,还不及我在家中煮的弹牙!! 有理由相信佢地煮既唔系香港版营多,而系响天后卖$8/5包,零售价一蚊包都唔洗既水货版营多!!!! 佢照落返营多D调味,讲真佢地重新较过个汁都无咁嬲! 佢个面成本少人地咁少,但司华力肠都系俾得1/4条,好孤寒呀呀呀呀!!!!!!到我个士多啤利牛肋骨。点解唔系一整块而系一粒粒的!? 骨头在那? 而且形状也很颓,不是丁方型的(可参考其他食评的照片)。食落口,D筋又un又多到爆,食下肚的有1/3,吐出来的不能吃的有2/3,不明白为甚么有人以"弹牙"称之。只系用D肉头肉尾加松肉粉扮

到我个士多啤利牛肋骨。点解唔系一整块而系一粒粒的!? 骨头在那? 而且形状也很颓,不是丁方型的(可参考其他食评的照片)。食落口,D筋又un又多到爆,食下肚的有1/3,吐出来的不能吃的有2/3,不明白为甚么有人以"弹牙"称之。只系用D肉头肉尾加松肉粉扮牛肋骨罢了(根本扮唔到!)。士多啤梨酱是另外点的。

因为我好嬲,所以我要将最后既怨气发泄落埋碗饭度。红米饭,oh sorry,对我黎讲无新意,因为我屋企都煲开红米白米2沟饭,气味同食味咪又同普通饭一样! 讲真佢多几种米会有诚意D啰。