2021-06-06
呢间日式人气烧肉店,最近好评如潮,决定一试装修非常有特色,感觉好似一间实验室,好型。叫完嘢食之后,店员指示我哋去饮品沙律甜品bar,超级多选择饮品方面除左水果汁、茶同soda water外,仲有呢几款detox water非常照顾一班健康人士嘅需要。沙津方面亦有相当多选择同埋dressing,非常开胃前菜方面,我地叫左泡菜盛合($58)同凉拌小食盛合($58) 超级开胃Yeah第一炮叫左舟.盛合($248)呢个舟超级抵食,有超多款肉,包括牛肋条肉、牛里脊肉等等,另外仲有好新鲜嘅海鲜同蔬菜,必食!是日宝箱.当日新鲜即切($218)呢块绝对系镇店之宝!来自日本鹿儿岛小田A4和牛,系大理石状油花,每面各烧20秒左右,入口即溶,好正!!!!唔怪得我见每台客人都有食,又系必食!灸烧寿喜烧寿司(2贯 $98)寿喜烧就食得多,寿喜烧寿司真系第一次食店员会帮手用火枪烧,同埋帮手将鸡蛋打落秘制酱汁,好正嘅口感生牛肉寿司(2贯 $78)同牛大腹寿司(2贯 $118)呢间日式烧肉真系相当有惊喜,连生牛肉寿司都有,我系香港都系第一次见到厚厚嘅牛肉,口感大满足,钟意食生牛肉嘅千祈唔好错过冷面($68)夏日热辣辣
装修非常有特色,感觉好似一间实验室,好型。
Yeah第一炮叫左舟.盛合($248)
是日宝箱.当日新鲜即切($218)
灸烧寿喜烧寿司(2贯 $98)
生牛肉寿司(2贯 $78)同牛大腹寿司(2贯 $118)
冷面($68)
夏日热辣辣,烧完肉之后,食返一碗冷面,超级透心凉,为今晚嘅晚饭画上完美句号