2023-12-19
呢间人气火锅店绝对要订位,我去当日是平日,星期一,但巳经听到full booking,隔离枱都有讲几点要交枱。呢间餐厅叫得做龙凤呈祥,绝对要试下佢个鸡煲(题外话,店内真系有对金龙凤,绝对模仿八九十年代的味道,连播放的歌曲都好怀旧)佢鸡煲都有几款可以选,有凤梨火焰鸡煲、又有广岛蚝鸡煲等等,我叫左个都几特别的双鸡煲($278),就系分别有田鸡同埋三黄鸡。同出面食的鸡煲唔同,呢到鸡煲的鸡件系好肥美的,配料亦都好丰富,所以个味道好惹味,啖啖肉。另外可以一试个牛肉拼盘($338),有齐六款牛的部位,牛栢叶好爽脆,其他牛肉部份的花纹都几靓。另外五香肉丁饺($78)都值得一试,食落少少香辣,口感都好特别,几好食的。成间餐厅的氛围连同埋d餐具都有八九十年代的感觉,包括装蔬菜的大杯同埋饮咸柠七($38)的大红杯,感觉都好特别。
呢间餐厅叫得做龙凤呈祥,绝对要试下佢个鸡煲(题外话,店内真系有对金龙凤,绝对模仿八九十年代的味道,连播放的歌曲都好怀旧)佢鸡煲都有几款可以选,有凤梨火焰鸡煲、又有广岛蚝鸡煲等等,我叫左个都几特别的双鸡煲($278),就系分别有田鸡同埋三黄鸡。 同出面食的 鸡煲唔同,呢到鸡煲的鸡件系好肥美的,配料亦都好丰富,所以个味道好惹味,啖啖肉。