2023-11-21
呢间米线店最近成日喺IG见到,呢日就嚟一试究竟😆佢嘅位置都比较隐蔽,位于土瓜湾附近,加太贺𠮶条街入面,唔特别揾都唔会知道呢度有一间隐世米线小店🙈麻辣小锅米线(猪软骨、卤水大肠、鸡丝山、萝卜;小小辣)$69呢度最出名嘅配料莫过于猪软骨同鸡丝山,猪软骨煮到非常之腍,连软骨部份都煮到腍晒🤤而鸡丝山嘅份量果然十分澎湃,鸡丝用上鸡胸嘅部份,感觉健康啲🐔而猪大肠唔会好多肥膏,食到卤水带微甜嘅香味,萝卜入口冇渣,非常之甜🤓而佢除咗可以拣米线之外,转红薯粉都系免费,想食得健康啲仲可以拣转菜底🥬麻辣小锅米线(腩肉、猪红、萝卜;小辣)$57朋友𠮶碗就拣咗腩肉、猪红同埋萝卜做配料,腩肉唔怕好肥🐷味道同卤水差唔多都系甜甜地,而猪红就新鲜无异味,小辣嘅麻辣汤底入口首先食到麻香🌶️之后再有辣味渗出嚟,唔太食得辣嘅人就建议拣返小小辣😌孜然凉皮条 $27呢度嘅小食都几多选择,我哋亦都嗌咗两款小食,孜然凉皮条份量都几多😝凉皮入口非常烟韧,要有返啲牙力慢慢咬🤣但系孜然粉嘅香味够晒重,所以都几过瘾😎蒜香酱油鸡翼 $27呢款鸡翼都好有惊喜🤩酱油加入咗大量嘅蒜蓉喺入面,每一啖嘅蒜香味都非常浓郁🧄由于系冻食嘅关系,鸡皮质感爽弹,亦
麻辣小锅米线(腩肉、猪红、萝卜;小辣)$57
孜然凉皮条 $27
蒜香酱油鸡翼 $27
呢款鸡翼都好有惊喜🤩酱油加入咗大量嘅蒜蓉喺入面,每一啖嘅蒜香味都非常浓郁🧄由于系冻食嘅关系,鸡皮质感爽弹,亦都好贴心咁已经将鸡翼切开咗两边,方便食用🐥