2018-12-18
8锅臭臭锅—之前听到佢系香港终于开分店就一直想试,今日经过尖沙咀,终于可以一试啦,想念台湾既味道😍 见到食评话星期六都应该几多人,所以就决定早少少黎食,1800左右就到左啦,好彩早d, 因为7点走个阵出面好多人等紧,果然系旺😆环境方面,呢度d坐位唔算太迫,灯光就暗暗地,坐得几舒服~睇睇menu先,佢一个锅会包埋饭/粉丝。我就点左个芝士牛乳锅,个汤好好饮,好浓既牛奶同芝士香味。入面材料都好丰富嫁,有牛肉、三粒丸、饺子、娃娃菜等等,而且份量都算几多,值得一赞系牛肉都算几靓,几有牛味。我就叫左粉丝,因为粉丝先会索晒d汤底,先可以真正品尝到芝士牛乳锅😆食到最后,我都差唔多饮晒成煲汤,证明汤底真系好正🤣朋友点左个招牌臭臭锅。佢本身好钟意食臭豆腐,佢就话呢个锅绝对够臭🤪钟意臭豆腐既朋友系必点呢个锅。豆腐份量都算几多,入面都有好多款材料呢😍总既黎讲,呢间野性价比几高,两个人食一餐晚饭,都系每人$100多少少,系尖沙咀真系算抵食。如果冇时间去台湾食臭臭锅,就当然要黎呢度食🤣
环境方面,呢度d坐位唔算太迫,灯光就暗暗地,坐得几舒服~
睇睇menu先,佢一个锅会包埋饭/粉丝。 我就点左个芝士牛乳锅,个汤好好饮,好浓既牛奶同芝士香味。入面材料都好丰富嫁,有牛肉、三粒丸、饺子、娃娃菜等等,而且份量都算几多,值得一赞系牛肉都算几靓,几有牛味。我就叫左粉丝,因为粉丝先会索晒d汤底,先可以真正品尝到芝士牛乳锅😆食到最后,我都差唔多饮晒成煲汤,证明汤底真系好正🤣