2024-01-13
~🍽: 鬼金棒 (铜锣湾)=========================⬇️⬇️⬇️食评⬇️⬇️⬇️【增量叉烧拉面🐖🍜】 ($148)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑佢一嚿叉烧份量真系好大🐖🐖 脂肪同肉相间得宜👍🏻👍🏻 食落啖啖肉咁好满足💞💞 食耐咗仲会feel到佢肉质甜甜地咁🍬🍬 整体嚟讲算系唔错✨✨拉面系偏硬𠮶只嚟嘅嚟🍜🍜 叉烧拉面配埋颇浓嘅味噌汤底感觉几夹~—————————【味玉味噌拉面🥚🍜】 ($105)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑拉面嘅配料有半旧叉烧🐖🐖同埋一只完整嘅糖心蛋🥚🥚糖心蛋食落蛋香味浓🤩🤩中间橙黄色流心嘅部份生熟程度恰到好处🧡🧡整体质素唔错😻😻汤底嘅部份拣咗小辣中麻❤️❤️汤底味道偏浓厚同埋油份较多🌶️🌶️会比较适合重口味人士—————————【煎饺🥟🥟】 ($45)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑佢总共有6只🥟🥟 金黄色嘅卖相几靓✨✨ 味道就同正常嘅日式煎饺一样~😂😂 不过美中不足嘅系食落唔够脆🥲🥲 整体嚟讲不过不失~—————————【味玉🥚🥚】 ($15)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑味道即系同味玉味噌拉面🥚🍜只糖心蛋一样😂======================
🍽: 鬼金棒 (铜锣湾)
=========================
⬇️⬇️⬇️食评⬇️⬇️⬇️
【增量叉烧拉面🐖🍜】 ($148)
🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
—————————
【味玉味噌拉面🥚🍜】 ($105)
🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
—————————
【煎饺🥟🥟】 ($45)
🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑
—————————
【味玉🥚🥚】 ($15)
🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🌟性价比:8/10
💖回头指数:7.5/10
加1️⃣服务费:❌
—————————
👩🏻🍳餐厅 : 鬼金棒 (铜锣湾)
📍地址 : 铜锣湾谢斐道530号地舖