2021-03-16 1497 浏览
呢间位于九龙湾Mega Box 既日本名古屋超人气过江龙 Hoi Hoi Pancake专门店, 经常都大排长龙, 今日终于有机会黎试下啦! 餐厅位于Mega Box 既一楼, 装修走简约日系风, 环境舒服自然, 而且枱同枱之间都分隔开一定距离, 感觉宽敞舒适唔会局促。 佢地既Pancake 有多款唔同类型既咸/甜点以供选择。夏威夷班戟汉堡配牛油果、虾、蜜糖芥末酱 $108Hawaiian PancakeBurger w/ Avocado, Shrimp, Honey Mustard - 呢个好 !有 !惊 !喜 !  系我印象中Pancake 应该属于甜品类, 但呢个令我完全改观 !Pancake 既质感好厚实, 仲富有香浓既蛋味。牛油果份量超多, 熟度刚好又Creamy, 仲有大大只既虾仁, 再配上新鲜既沙律菜, 清爽既蕃茄同芥末酱, 感觉好fresh , 劲足料超好味!而伴碟既薯条都唔错, 炸得香脆之余, 但唔会觉得油腻, 满满既饱足感。士多啤梨梳乎里班戟 Strawberry Souffle Pancake $138  - 士多啤梨片全部切成心型做伴碟, 有3件梳乎里班戟, 蛋

佢地既Pancake 有多款唔同类型既咸/甜点以供选择。

夏威夷班戟汉堡配牛油果、虾、蜜糖芥末酱 $108
- 呢个好 !有 !惊 !喜 !
Pancake 既质感好厚实, 仲富有香浓既蛋味。
夏威夷班戟汉堡配牛油果、虾、蜜糖芥末酱

- 士多啤梨片全部切成心型做伴碟, 有3件梳乎里班戟, 蛋味极浓, 仲特别选用明治4.3特浓牛奶, 口感非常松软有空气感, 而且Cream既质感做得好绵密, 再配上蜂蜜一齐食, 好满足。
士多啤梨梳乎里班戟
士多啤梨梳乎里班戟

牛奶抺茶 Matcha Latte (Hot) $37
- 抺茶味道浓郁, 入口顺滑而且充满奶香, 加上个靓靓拉花, 外型极之讨好, CP值极高。

牛奶抺茶 Matcha Latte (Hot)

Hoi Hoi Pancake House
九龙湾宏照道38号企业广场5期Mega Box 1楼19-20号舖
  • 夏威夷班戟汉堡配牛油果、虾、蜜糖芥末酱
  • 士多啤梨梳乎里班戟 Strawberry Souffle Pancake
  • 牛奶抺茶 Matcha Latte