2024-02-19
来自镰仓嘅红叶茶屋喺香港有多间分店,人气和食同精致甜品广受欢迎,今次到尖沙咀分店食午餐过下返乡下瘾。今次叫咗季节限定2人餐 $488,有齐前菜到甜品,份量十足🥳🥳😋😊🥰🥰红叶四点盛🐟,龙虾沙律🦞四点盛有吞拿鱼,三文鱼及带子刺身,炸虾,芥末八爪鱼,枝豆, 摆盘靓靓, 和味十足。炸虾尤为惊喜,香脆咸香,作为开胃前餐好恰当;龙虾沙律够新鲜,龙虾肉畀得大方,配合爽脆沙律好清新😛🤩🤩😚牛肉寿喜烧🐂牛肉嫩滑品质好,无太多肥膏亦唔会觉得干柴,其他配料有豆腐,椰菜,冬菇等,配合微甜寿喜烧汤底,忍唔住要食晒食碗饭😙😙😁😁♥️特盛黑麻油浓厚豚骨汤拉面🐖豚肉滑嫩,肥瘦相间,配上特制黑麻油令豚肉变得更香浓鲜美, 豚骨汤底好浓郁,同拉面专门店嘅汤底相差不大🤩😊😄😋镰仓红叶茶屋抹茶提拉米苏🧉 另加$10, 镰仓红叶茶屋抹茶白玉🍡提拉米苏忌廉非常浓郁,香甜不腻,抹茶中和甜味,带回甘,比传统提拉米苏更出色;抹茶白玉软糯,清香抹茶及红豆带来层次感😁😁😙😙🥰传统抹茶(热)🍵 , 奇异果&杂果茶(冰) 🍹店舖以简约木系装修为主,优雅而柔和,空间感十足,坐到好舒服😚😚🥰🥰⭐红叶茶屋地址:尖沙咀么地道68号帝国中心UG楼50-5
红叶四点盛🐟,龙虾沙律🦞
牛肉寿喜烧🐂
特盛黑麻油浓厚豚骨汤拉面🐖
传统抹茶(热)🍵 , 奇异果&杂果茶(冰) 🍹
红叶茶屋
地址:尖沙咀么地道68号帝国中心UG楼50-57号舖
电话:3591 9006
#tst#tsiashatsuirestaurant#tstrestaurant#momijichaya#tstfood#teahouse#teahousehk#japanesefoodhk#momijichayahk#sukiyakihk#红叶茶屋#尖沙咀餐厅#帝国中心#尖东餐厅#香港茶屋#抹茶#季节限定#龙虾沙律#牛肉寿喜烧#寿喜烧#黑麻油#豚骨拉面#抹茶白玉#tiramisu#matcha