2021-03-13 95 浏览
星期五放工梗系要揾好嘢食啦,喺长沙湾附近见完客,见到呢间餐厅好多人排队同埋系食我最钟意食嘅海南鸡饭,就忍唔住排队都要等吓呢间小店真系超旺场,等咗三个字终于有位入去坐,好好彩有卡位可以坐,两个人坐得都几舒服呢间餐厅系食星加坡马来西亚菜嘅,睇个餐牌已经觉得好吸引,佢嘅晚餐大概七八十蚊,海南鸡饭、肉骨茶、叻沙掺掺呢啲传统嘅菜式都有我哋就叫咗两个晚餐跟餐加咗小食同嘢饮招牌海南鸡饭配迷你星洲叻沙:呢个海南鸡饭真系好好味,每块鸡肉都好嫩滑,鸡肉连埋鸡皮,点落佢嘅酱汁入面,配埋佢嘅油饭,香得来又唔油腻,真系劲滋味;呢个餐仲配埋个叻沙掺掺,够晒丰富星洲龙虾叻沙掺掺配鲜油咖央多士:半只大龙虾,啲膏劲多,而且龙虾肉非常之弹牙,好抵食!掺掺亦有非常多配料,例如豆卜、芽菜、鱼蛋同鱼片,足料到爆!鲜油咖央多士呢个绝对冇得弹,多士个面烤过,块牛油大大块,配合埋咖央一齐食,又甜又鲜好好味,呢个多士一定要叫小食孖宝春卷鱼饼、参巴酱通菜:春卷入面仲有虾,炸得超脆,鱼饼热辣辣,小食超高质;仲可以食埋碟通菜,够晒健康超冰冻椰青、恐龙美禄:椰青够清甜,仲可以刮啲椰青肉黎食,美禄而家好少地方有得饮,大大杯真系童年回忆

我哋就叫咗两个晚餐跟餐加咗小食同嘢饮

招牌海南鸡饭配迷你星洲叻沙

鲜油咖央多士

小食孖宝春卷鱼饼
参巴酱通菜

超冰冻椰青、恐龙美禄

2021-03-12
招牌海南鸡饭配迷你星洲叻沙