2024-09-10 333 浏览
心血来潮好想食酱油蟹,捉咗奴才爸同我去尖沙咀一间韩国餐厅试吓,入到餐厅发现原来好多韩国人帮衬,睇嚟呢间应该几地道😌喺平板上点完菜之后好快就有几碟唔同嘅前菜,有昆布、泡菜、木耳、鹌鹑蛋等,真系好有传统地道韩国菜嘅feel👍🏻酱油蟹🦀酱油蟹已经全部处理好切开四份,而且见到超多膏🤩🤩底下仲有一碗饭同紫菜,会有店员帮手将啲蟹同盖上既蟹膏刮干净再捞埋落啲饭度,唔使自己搞咁捩hea👍🏻蟹肉软糯鲜甜唔会太咸,一只唔系几够食🤭🤤辛奇汤🍲味道系好地道既韩国泡菜豆腐汤,入面好足料🤩如果唔食得辣嘅朋友就要留意,因为都比较辣,但系送饭嘅话就真系一流😋特选牛肋肉🐂呢款系餐厅招牌菜,用樱花蜜糖酱腌制🍯韩牛牛脂分布比较平均,肉质软滑得黎有咬口而且好juicy😋所用既烧网又同猪五花唔同,确系制作认真讲究👍🏻济州黑毛猪五花肉🐖有店员帮手烧我最欣赏🤭熟手烧至少可以确保唔会烧过龙😌虽然系五花肉部位,但系烧完见佢放上隔网上又唔系滴咗好多油出嚟,肉质软熟唔肥腻,济州黑毛猪果然名不虚传😋🤑 人均消费:~$500🤩 推荐指数:9 / 10📍 餐厅资料:GALBI TOWN (尖沙咀)尖沙咀堪富利士道8号格兰中心1楼☆.。.:*・°

酱油蟹🦀

济州黑毛猪五花肉🐖
济州黑毛猪五花肉

🤑 人均消费:~$500
🤩 推荐指数:9 / 10
📍 餐厅资料:GALBI TOWN (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道8号格兰中心1楼

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*
喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #尖沙咀美食 #韩国餐厅 #酱油蟹 #韩烧 #地道韩国菜 #GalbiTown
酱油蟹
辛奇汤