今日来到旺角港式排档,佢地出名 镬气川味小炒, 酸菜鱼和避风塘小炒先来2个人气打卡王🏆🔹️炸馒头 $58用左仿古代战船摆上炸馒头,船底还有干冰喷烟,十分有睇头又有心思🤩炸馒头好松脆, 点上炼奶,又好睇又好食😋🔹️荔枝虾球 $78用上仿松柏盆栽挂上荔枝虾球加上喷烟,好有仙气🌬外皮红色咬落去十分脆,脆到发出有「嚓嚓」声🤣。内面虾肉球十分 鲜味弹口。再来2个招牌菜🤩🔹️招牌酸菜鱼(2人份) $148我们叫左中辣🌶🌶,辣度觉得好够了😁好刺激鱼肉十分鲜嫩爽滑, 配菜也很多, 汤底浓郁,份量也好足👍🔹️招牌脆皮BB鸽 $58外皮酥脆好入味,肉质多汁又唔会太肥,2个人食好满足😋🔹️避风塘鲜鱿 $118好喜欢这地道菜😍,好多好多炸蒜蓉,红椒味刚刚好,不会太过辣。鲜鱿好易入口,又新鲜又入味,师父真系炒得好食👍👍🔹️水蜜桃杂果茶 (大壸) $88好有蜜桃味, 上面加上柠檬,薄荷叶味道更丰富。好啱一大班人饮, 唔会太甜, 食完辣嘢饮真系好正👍位置非常方便,价钱好贴地。装修带中国风。 可以在这环境下品尝到地道香港小炒真不错。还知道有一些内地旅客睇到社交平台推介而来👍📍风云排档(旺角)旺角弥敦道628号琼华中心10楼#风云

先来2个人气打卡王🏆
🔹️炸馒头 $58

🔹️荔枝虾球 $78
用上仿松柏盆栽挂上荔枝虾球加上喷烟,好有仙气🌬

再来2个招牌菜🤩
🔹️招牌酸菜鱼(2人份) $148
我们叫左中辣🌶🌶,辣度觉得好够了😁好刺激
鱼肉十分鲜嫩爽滑, 配菜也很多, 汤底浓郁,份量也好足👍

🔹️招牌脆皮BB鸽 $58
外皮酥脆好入味,肉质多汁又唔会太肥,2个人食好满足😋

🔹️避风塘鲜鱿 $118

🔹️水蜜桃杂果茶 (大壸) $88

位置非常方便,价钱好贴地。
装修带中国风。 可以在这环境下品尝到地道香港小炒真不错。
还知道有一些内地旅客睇到社交平台推介而来👍

📍风云排档(旺角)
旺角弥敦道628号琼华中心10楼

#风云排档 #fungwanRestaurant #炸馒头 #荔枝虾球 #招牌酸菜鱼
#避风塘鲜鱿 #招牌脆皮BB鸽 #水蜜桃杂果茶 #旺角美食 #旺角美食 #大排档 #香港 #香港美食 #琼华中心 #人气推介 #香港地道小炒

2025-01-16
庆祝纪念