2024-09-13 742 浏览
今日去咗铜锣湾利舞台食韩国嘢,地理位置超级方便,一出地铁站3分钟就到喇~.🍗蜂蜜牛油香蒜脆鸡呢款韩式脆鸡真系好得我欢心,外层好香脆,又唔会好厚粉,鸡肉捞埋酱汁又咸又甜非常惹味,加上上面嘅香蒜一齐食口感好丰富。而入面嘅鸡肉保持住嫩滑多汁嘅质感,食紧嘅时候仲滴紧肉汁,最特别嘅系整个外层都沾满了浓郁嘅蜂蜜牛油汁,蜂蜜嘅甜同牛油嘅香浓完美融合,再加上香蒜嘅香气,真系每一啖都令人食指大动。而且份量好多,两个人叫全份已经饱晒,绝对系韩式炸鸡爱好者嘅必试之选🫶🏻.🍖双重芝士面包辣烤鸡简直系芝士控冲冲冲!三重芝士脆鸡,底层铺满马苏里拉芝士,面上淋有芝士酱,超级滋味!😍先将面包挖空,填满浓郁的芝士,周围铺满辣鸡,再加上一层厚厚的芝士。辣鸡偏辣,但与芝士搭配后味道刚好,鸡肉嫩滑且juice,面包松软,中心夹著咸甜芝士,炸鸡外脆内嫩,一口满足,份外惹味!可以包住炸鸡一起吃欸🙆🏻‍♀️此外,还有Q弹年糕、炸鸡和拉丝芝士,面包中的芝士酱非常美味,搭配炸鸡让辣鸡充满浓郁的芝士味,但不会过厚。最后剩下的芝士酱配面包也很好吃,不会浪费一点点芝士🤤
🍗蜂蜜牛油香蒜脆鸡
🍖双重芝士面包辣烤鸡