2023-10-29
人气居酒屋,款式超多,食物上枱速度快,九龙人无理由唔识( ´▽` )ノ环境好大间!仲有榻榻米座位,今次我就坐吧枱睇师傅整!餐牌 秋田烟芜萝卜薯仔脆脆沙律 $𝟽𝟾 萝卜薯仔脆脆沙律好特别,底层脆片系用薯片,真系成份都系薯仔做(*¯︶¯*)上面蓉蓉口感,底部就脆口,做前菜够开胃。 宫崎和牛海胆刺身 $𝟷𝟹𝟾 比较少食和牛刺身,仲要配海胆,本身都担心食唔惯,但入口近乎唔洗点咬,外层油脂包裹ᴄʀᴇᴀᴍʏ海胆,好似云吞原理咁,ᴍᴀᴛᴄʜ!⃝ 月见宫崎和牛卷 $𝟷𝟼𝟾 每枱必点月见宫崎和牛卷,望住师傅包,和牛份量不少,搭配蛋浆食,令层次更丰富。 海胆天妇罗 $𝟷𝟹𝟾 到热食,打头阵有海胆天妇罗,比预期细份,假如再加少少海胆系面点缀一下,相信味觉视觉都可以再升华。 自家制鸡皮虾 $𝟻𝟾必点自家制鸡皮虾,手工串烧款,外层鸡皮油脂丰盛,薄身口感包裹弹牙虾肉,我超钟意!⃞ 金丼。月见海胆三文鱼籽拖罗蓉 $𝟷𝟿𝟾 主食就叫咗金丼,有海胆、三文鱼籽及拖罗,唔好睇细细碗咁,主角们舖到近乎满泻,每啖都食到新鲜海胆、三文鱼籽及拖罗,再加蛋浆,三文鱼籽爆开鱼油,海胆、拖罗绵绵口感,口腔多重滋味。 安格斯牛肉鲣鱼汤稻庭乌冬
好大间!仲有榻榻米座位,今次我就坐吧枱睇师傅整!
餐牌
秋田烟芜萝卜薯仔脆脆沙律 $𝟽𝟾
宫崎和牛海胆刺身 $𝟷𝟹𝟾
月见宫崎和牛卷 $𝟷𝟼𝟾
海胆天妇罗 $𝟷𝟹𝟾
自家制鸡皮虾 $𝟻𝟾
金丼。月见海胆三文鱼籽拖罗蓉 $𝟷𝟿𝟾
安格斯牛肉鲣鱼汤稻庭乌冬 $𝟷𝟶𝟾
另一碗安格斯牛肉鲣鱼汤稻庭乌冬都令人爱上,鲣鱼汤好清甜,适合作为安格斯牛肉嘅汤底,唔会抢牛肉风头,同时牛味又渗返落鱼汤,相辅相成。
金 清酒 $𝟷𝟾𝟾/𝟷𝟾𝟶𝚖𝚕 及 金 梅酒 $𝟼𝟾/𝚐𝚕𝚊𝚜𝚜
去得居酒屋点可以唔嗌酒,清酒易入口,梅酒唔会太酸,配串烧好夹。