2023-08-15
2023年8月9日12:20喺大围商场围方 人气必排队手打乌冬 山本屋,叫咗三个餐:亲子煮乌冬跟味憎汤底、亲子煮乌冬跟咖哩汤底加烧地鸡手羽同 虾天妇罗煮乌冬跟味憎汤底,埋单354元连加一。人均118元。题外话小故事:店舖喺1130营业,我地11点15左右开始排队,食唔到第一轮,喺第二轮嘅头3个,要等到1220。事缘有一对男女喺第一轮,入到去叫咗野食,但喺佢地喺1210左右开始情绪激动,话啲餐好耐都未到,最后决定离场唔食(并称之后都唔会嚟食)而刚好佢地走左之后,格离台嘅女仔都食完埋单,我地可以入场。因为第一轮有同事喺度食紧,所以都知佢地出餐比较慢(餐厅有提示喺手打乌冬,制作需要二十分钟)所以喺排队时间已谂定食咩,同一入座就马上写好落单建议:服务员可以提示排队嘅客人,乌冬制作需时,同派定纸仔比客人填定食咩,有啲服务员好似唔知做紧咩,建议可以扮吓工味道方面:感觉到喺手打乌冬嚟嘅,同平时食个啲唔同(同事话似食紧刀削面)鸡翼好食!(同事话洗咩特登排队入嚟食鸡翼)咖哩汤底唔够浓~可能食捞乌冬会好味啲,味增都喺一般~如果要排队真喺唔会特登嚟食~暂时唔会喺固定饭堂~
如果要排队真喺唔会特登嚟食~暂时唔会喺固定饭堂~