2022-10-21 498 浏览
系港九新界都有分店, 以每日新鲜制造手工意粉闻名, 今次去咗将军澳分店食lunch ❤️之前记得其他分店嘅lunch set有得简两个course, 今次呢度或一要简三个courses, 对于比较食细嘅女仔嚟讲系会多, 但2个女仔share 一个set / 3个女仔share 二个set 又好似唔系太好咁🙈 所以最后我哋一人一个set, 我饱到…😳晚上都系饮个汤就算🫣Lunch set - 前菜+意大利粉+甜品 - $158前菜 - Tuna tartare 吞拿鱼牛油果他他首先本身就钟意食吞拿鱼剌身同牛油果嘅我, 基本上都望唔到其他前菜选择, 一定就拣佢,而佢亦无令我失望! 超好食!!!!!😋😋😋完全系我嘅菜, 好开胃, 吞拿鱼新鲜无腥味, 有鱼香味, 重点系我唔算好酸嘢, 但佢带酸得有啲甜,我连最顶嘅腌酸洋葱都食哂!!!!因为真系成个菜都夹, 唔可以唔食是但一样😍不过牛油果可以再多少少就更好😛意大利面 - 蘑菇忌廉阔带面菇好香! 切到小粒,酱汁浓郁creamy, 手工面条有咬口烟韧! 比起一般意粉黄身亦更有蛋味, 食完意粉我其实已经饱😅我就开动甜品胃黎迎接以下嘅tiramisu 甜品

Lunch set - 前菜+意大利粉+甜品 - $158
吞拿鱼牛油果他他

前菜 - Tuna tartare 吞拿鱼牛油果他他
不过牛油果可以再多少少就更好😛

意大利面 - 蘑菇忌廉阔带面
蘑菇忌廉阔带面

提拉米苏

甜品 - 提拉米苏

朱古力粉唔苦,手指饼系满满咖啡酒浸好加埋好滑Mascarpone Cheese!! 好香好滑无得输!

我认为系性价比高嘅lunch☺️大满足!
吞拿鱼牛油果他他
蘑菇忌廉阔带面