2021-09-19
之前都去过佢嘅姊妹店 @curatorcafe 今次就嚟试吓分店嘅质素💕估唔到好有惊喜 呢间好食好多‼️仲要环境都靓啲 可以一试😚.📌招牌波士顿龙虾意大利面 $198平日会有𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉 𝑺𝒆𝒕 抵食好多 会包前菜同饮品🥰朋友好钟意食龙虾 见到即刻就嗌咗🦞估唔到龙虾又几多肉 仲要帮手起埋 唔洗自己烦😎虾头都劲多膏 好甘甜😚个意粉口感都好掂 有炒香过 爽口烟韧够弹牙🍝个番茄汁酸味好够 系我好满意嘅汁🍅几推介呢款🤩.📌班尼迪克蛋烟三文鱼多士 $108之前喺分店食过佢个甜𝒕𝒐𝒂𝒔𝒕 今次食款咸味嘅😋烟三文鱼加牛油果呢个组合一定冇得输🥑牛油果熟度啱啱好😝多士就偏干硬 不过烘到好脆 配埋软滑嘅牛油果口感唔错🙌🏻𝑩𝒆𝒏𝒆𝒅𝒊𝒄𝒕 𝒆𝒈𝒈就有啲失望🙍🏻原本以为佢切开会有流心 但佢系全熟嘅鸡蛋🥚.📌烤红菜头柑橘沙律 $𝒇𝒓𝒆𝒆前菜可以拣沙律/餐汤配面包🥗🍲🍞沙律菜好新鲜冇好大草青味 配埋个柠檬香醋汁 好𝒇𝒓𝒆𝒔𝒉🍋红菜头同柑橘 酸酸甜甜好开胃🍊仲有啲松子仁同车厘茄😛都几丰富🥳.𠮶日其实系特登嚟同朋友庆生🎂因为佢好钟意杯打印咖啡☕️不过最惊喜系佢个生日板 加$20都抵😍会有个音乐盒同雪糕🍦会播住音乐咁上枱 都
📌招牌波士顿龙虾意大利面 $198
📌班尼迪克蛋烟三文鱼多士 $108
📌烤红菜头柑橘沙律 $𝒇𝒓𝒆𝒆
𠮶日其实系特登嚟同朋友庆生🎂因为佢好钟意杯打印咖啡☕️不过最惊喜系佢个生日板 加$20都抵😍会有个音乐盒同雪糕🍦会播住音乐咁上枱 都几正🎵🎶
📌𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 $78
见好多人嚟到都食 应该算系呢度嘅名物?𝒎𝒂𝒓𝒔𝒄𝒂𝒓𝒑𝒐𝒏𝒆 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆口感轻盈好软滑🤤奶香味重 完全唔漏🥛手指饼索晒啲咖啡 仲好香酒味☕️好少𝒕𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖酒味同埋咖啡味都咁出🥂我就觉得手指饼湿润度啱啱好 但朋友就觉得佢比较干🙈𝒕𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖味道都偏浓苦 配埋球香甜嘅牛奶雪糕就𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕🙌🏻
📌蓝莓芝士蛋糕 $78
𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉 𝑺𝒆𝒕 +$38就有一旧🧀佢唔系好𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚软滑𠮶种 偏实净胶胶地🤣口感就麻麻 但味道都唔错嘅😛芝士味都几浓 面头啲蓝莓酱好酸🫐所以整体好开胃😌饼底虽然淋咗少少 但系都松脆嘅😎不过就冇乜消化饼同牛油嘅香味🧈🍪
📌艺术打印朱古力 $88
可以拣朱古力/咖啡🍫☕️之前都饮过一次朱古力坚高质🥳但就冇自己拣相 要另加$20架🤫个人认为啲色有啲假😢饮落真系好浓嘅朱古力味 口感好𝒕𝒉𝒊𝒄𝒌好滑😍面头系𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎 奶味超浓 捞埋个朱古力一齐饮 就系浓缩版嘅维记朱奶‼️