2025-01-22 0 浏览
早排系旺角食完返去烟厂街揾糖水食个阵,见到依间拉面店劲多人排队,见今日早收工同个frd 过嚟试吓先。我哋6点半左右到就唔使排队,原来间铺得十几个座位㗎咋,但装修得好有日本风情,墙身贴咗好多手绘既poster#慢煮鸡胸拉面 ($80)- 拉面有几款汤底可以拣,我就拣咗食鸡白汤。汤底浓郁得嚟又唔油腻,好香鸡味🤤慢煮鸡胸有三块,三块慢煮都仲有灸烧过,鸡胸好嫩慢仲有烧完既香味😍😍同埋拉面俾既葱份量都好多,成个小山丘咁😂#灸烧豚肉拉面 ($85) - 朋友叫烧豚肉配黑蒜油,第一啖饮个底汤就已经俾啲黑蒜油冲击味蕾😂 灸烧豚肉系半肥瘦既豚肉片,烧到有少少焦香味🤤🤤好好食另外,我哋仲叫咗两款小食 #鸡软骨饺子 ($48/4pc) - 一咬落去就食到软骨既爽脆感#流心芝士薯饼 ($38) - 薯饼劲邪恶 咬落去就会唧哂啲芝士出嚟,劲多芝士😈😈同埋想赞吓个电子点餐系统,可以即时见到自己同朋友叫紧既野,咁就唔会重覆叫咗👍🏻👍🏻我哋食完出返去就见到条长龙啦,果然早啲嚟食可以享受咗先,唔使排长龙。下次嚟食想试埋佢个海老汤底,好似都系人气之选嚟