2024-02-25 368 浏览
早几日同朋友出旺角行街,行到肚仔饿就去咗一直都想食嘅一生悬面🍜估唔到平日夜晚都需要等位😳证明真系好受欢迎,好彩等咗10分钟左右就有位😆而且等紧位嘅时候店员会比点餐纸,我哋画咗先,所以一入到去好快啲嘢食就上枱啦💨我哋今次叫咗:🍜牡蛎沾汁面🦪(旺角店期间限定🎏)一上枱已经闻到好大浸蚝味🦪而且面嘅配料相当丰富。广岛蚝外脆内软,配上火炙慢煮豚叉烧🐷慢煮鸡🐓叉烧同煎香洋葱片,一次过可以享受到唔同嘅配料,真系好爽😆 沾汁超浓郁,牡蛎沾汁加咗碎洋葱提鲜🧅另外因为面条比较粗身,咬落有口感,而且好挂汁☺️真系好满足🍜鸡白汤拉面拉面汤底好浓郁,食得出浓浓嘅鸡汤味,幼身嘅拉面爽口弹牙亦都好挂汤。而慢煮鸡胸肉同叉烧肉质都好软嫩💕呢个都好好食😋🍗唐扬炸鸡炸鸡大大件啖啖肉,而且炸得啱啱好👏咬开亦都有肉汁💕配埋蛋黄酱,应该冇人抗拒得到😆

我哋今次叫咗:
🍜牡蛎沾汁面🦪(旺角店期间限定🎏)
牡蛎沾汁面

🍜鸡白汤拉面