2017-10-25
咁啱系附近做完service想揾间铺食下野 但商场入面好多都系连锁食肆 而咁啱又见到呢间拉面 门外装修好日式 仲要门口有好多人 好似几好 就排队试下啦 当时已经6点半 但都要等下位先有得食不过好快就有位原来都有好多种拉面拣架见门口宣传紧期间限定既柠檬豚肉拉面($78)点都要试下啦豚肉汤底味浓 又唔会太油太腻 加上烟韧而且容易挂汤既面条 好味面头有三块柠檬片 可以自己控制酸度 柠檬酸可以中和一下 为呢碗拉面带黎清新既感觉灸烧豚肉当然系重点 唔单止厚身大件 而且肥瘦适中 又烧得好入味 有小小焦香 朋友点左祭烧豚肉味玉拉面 都好吸引汤底浓厚 点了少油 果然少了油腻感 面条都好爽滑 豚肉同样入口即溶 温泉蛋为最惊喜 流心之余 蛋味浓郁 蛋黄配合面条一齐食为一绝奇另外都试左苹果梳打 酸酸甜甜几开胃 又大枝 两个人share就啱晒啦抹茶雪糕更系必点 抹茶同牛奶match得劲好 又唔会太甜 加上同抹茶最夹既红豆 又装系好靓既碗上 成个甜品简直系完美
原来都有好多种拉面拣架