2024-02-23
📌 黑极(海边走走) 💸 $128 (必食指数 ★★★★☆) 最推介黑芝麻豆腐刨冰🍧 顶层放上一条「海边走走」芝麻蛋卷。刨冰入边有芝麻脆、芝麻粉、黑芝麻雪糕,个底仲有豆腐花层次好丰富‼️ 每一啖都有好浓郁嘅黑芝麻味😋 另外配上芝麻酱令芝麻味🆙🆙📌 黄到金 💸 $138(必食指数 ★★★☆☆)黄到金主打菲律宾吕宋芒同杨枝甘露💛 面头主要系芒果味糖浆、忌廉同芒果🥭 金应该系指芒果上面嘅金箔🔱 冰嘅口感都好丰富😼 食到中间有芒果味嘅脆粒,个底有杨枝甘露芒同芒果布丁‼️ 但同黑极比,个味道会比较啖,同芒果味唔够浓☹️刨冰溶化嘅速度比想像中快‼️ 佢提供嘅匙羹比较细,所以食食吓啲冰好快就溶咗变成糖水🧊 但我哋觉得溶咗之后个味道淡咗冇咁好味🥲 所以最后都冇饮埋佢🫢性价比方面‼️ 我哋当日咁啱喺旺角遇上佢买一送一嘅promotion💕💕 所以如果100上落食到两碗冰真系超抵😆 嚟紧佢嘅钻石山分店仲有买一送一嘅优惠,如果大家想食就快啲去啦。详情大家可以去甜姨姨ig睇🌟 @auntiesweethk—-------—-------—-------—-------—-------✨ 环境:8/10🤵🏻♂️ 服务:6
📌 黄到金 💸 $138(必食指数 ★★★☆☆)
✨ 环境:8/10
🤵🏻♂️ 服务:6/10