2018-01-16
今晚,同女友系沙田食完饭揸车返去元朗屋企啦,女友话口淡想食糖水,咁我就问下佢意见啦,佢就建议我去洪水桥食糖水,佢话出面又泊到车又好食wor,咁就去试下啦!去到洪水桥大街,泊左车后,冷清嘅大街转入去竟然有另一番景象,就系好多人系度等紧位,有d系一家大细,有d系十几个后生仔系度等大枱,正当想放弃之际多口过去问有无二人枱,竟然有张单丁二人枱,重要即刻入,咁就当然怀著胜利嘅姿态入去食啦!睇完个餐牌都真系好多花款,有绵绵冰,爷皇为主嘅甜心爷爷,有中式甜品,布甸,心太软,有左配右搭,款式多到我睇到眼花,我女友就选择左个心太软再加个扭纹雪糕,而我就选择左个精选甜品嘅灰姑娘啦!落左单无耐就上菜啦,首先就系灰姑娘,灰姑娘里面有曲奇雪糕,小丸子,西米露同埋芝麻糊,小丸子再加西米露原来口感都非常特别,有时候食到小丸子就好有咬口,食到西米露就较为林d,沟埋一齐就好特别,系口里面一大一细咁样,而曲奇味雪糕都好标准,好有味,跟住到芝麻糊果part啦,我稍为觉得芝麻糊份量系少左d,沟埋d西米露之后俾d椰汁沟淡晒,如果你只系食芝麻糊其实都好香口呀!唔错!跟住到心太软啦,卖相就绝对无问题,而食落去都好浓朱古力味,个皮都
灰姑娘
心太软加扭纹雪糕
跟住到心太软啦,卖相就绝对无问题,而食落去都好浓朱古力味,个皮都好松软,而且都好够热,而雪糕都系无问题,唔怪得之间野会咁多人啦!一定会再黎!好彩有架车可以周围去食好野!