行过旺角想食日本嘢,见到有间好多人排队嘅鱼生丼饭,就决定食呢间丼燃食堂,星期日晚两个人排咗10分钟左右就入到。餐厅入面嘅装修十分型格,富有日本漫画嘅特色。我哋嗌咗虎撚四皇丼配海胆酱同焦糖三文鱼卷,虎撚四黄丼入面有三片火炙三文鱼、三片火炙左口鱼边、三只火炙甜虾、两条火炙蟹脚同埋一堆蟹籽,经过火炙后,海鲜嘅油脂烧到出晒嚟,令到啲配料好香,配上海胆酱一齐食味道啱啱好,加埋日本珍珠米嘅饭底,食落感觉好满足。焦糖三文鱼卷上菜嘅时候,侍应会用火枪喷碟边嘅盐粒,制造火焰嘅视觉效果,三文鱼卷有六粒,配上火炙完溶溶哋嘅焦糖、芝士、蟹籽同青瓜,一粒一啖食晒,焦糖令到卷物甜甜地,几好食!📍旺角花园街3-5号鸿威大厦地下6号舖位置就脚:🍊🍊🍊🍊餐厅环境:🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊整体CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍旺角花园街3-5号鸿威大厦地下6号舖
位置就脚:🍊🍊🍊🍊