今次嚟到呢间以自家熬制汤底出名嘅人气泰式火锅,原来佢哋喺上海已经有七间分店,好出名!餐厅面积颇大,坐位阔落,坐得好舒服~四周围仲有唔少绿色植物布置,可以慢慢食住叹~一坐低每枱都会附上香脆泰国虾片同埋酱料。酱料分别有青柠汁、辣麻豉油及泰式甜辣酱。建议海鲜蘸青柠、泰式甜辣酱蘸肉类或丸类,而辣麻豉油就百搭~ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -推介大家叫✨午市优惠双人套餐,非常丰富仲好抵食!✨锅底-可以简单拼同埋双拼,今次我哋简咗椰奶鸡汤锅同埋慢炖牛板腱清汤锅自心大推椰奶鸡汤!劲香浓椰子味~汤底有鸡肉、粟米及菇等等。滚起之后建议饮汤先,香浓到饮咗几碗!而清汤锅就好够清甜,汤底有唔少肉!✨清迈什锦田园-有娃娃菜、金菇、蕃茄、冬菇等等,好新鲜健康~✨肉类-泰厨严选肉品牛板腱,好大份,而且牛板腱好有肉味~肉质柔嫩,鲜美多汁✨海鲜-  鲜活鲍鱼仔两只,肉质柔嫩细滑,好够鲜甜~✨手打丸子- 手打墨鱼丸,弹牙口感,调味恰到好处,保留鲜味。✨主食- 出前一丁,索满汤汁劲满足!仲见到有唔少人嚟呢到食一人锅,真系无论一个人食,定系一大班人食都好合适~𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴 四面泰沙田店📍 沙田沙田正街18-19号新城
建议海鲜蘸青柠、泰式甜辣酱蘸肉类或丸类,而辣麻豉油就百搭~

ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -
推介大家叫✨午市优惠双人套餐,非常丰富仲好抵食!

✨海鲜-  鲜活鲍鱼仔两只,肉质柔嫩细滑,好够鲜甜~
✨主食- 出前一丁,索满汤汁劲满足!

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜

🍴 四面泰沙田店📍 沙田沙田正街18-19号新城市广场一期7楼708号舖
——————————————————