最近发现一间新开嘅港式火锅店「米走鸡」,今晚就喺太子同男朋友黎试下!一入到去,整个环境好有港式火锅店嘅感觉,彷如置身红磡街头嘅热闹气氛!🤩🇭🇰🎉 店内席位面向开放式厨房,见到师傅熟练咁操作,令人更加期待!首先就系「杞子花胶胶原锅」引起我哋嘅注意,汤底充满鲜甜嘅味道,再配上一些杞子,味道丰富又健康😝。下一道菜「竹笙墨鱼滑」先经过师傅巧手制成,香脆嘅竹笙配上滑溜溜嘅墨鱼,口感丰富又新鲜,点止推荐,系必点啊!💞之后,香嫩嘅「虾丸」登场,さっと一炸,内里嘅虾浆爆出味道,每一口都好新鲜,好过瘾! 🔥🍤👏尾声,就嚟个「青花椒牛舌」,加料得其所,牛舌香嫩无比,青花椒更系为味道添上香辣感觉,好过瘾!

2024-08-02