2022-11-01 58 浏览
呢排秋风起,好耐冇烧过肉嘅我经朋友介绍去咗呢间位于铜锣湾嘅烧肉黄店😋 入面环境舒适,够哂大,坐得舒服,而且仲有一个动漫场,痴哂唔同嘅动漫,瞬间好似去咗日本咁😆🥩精选熊本放题 $298我哋分别嗌咗呢个放题,再补少少钱加咗以下嘅嘢🤓+$38 升级澳洲和牛+$28 刺身放题🔸 小食食肉前,都嗌咗几款小食试试,分别系清酒煮蚬、付味螺肉同埋蟹肉蟹籽薯仔沙律🥗 虽然只系小食,但份量都唔少,特别系清酒煮蚬,一份蚬肉都成十几粒,而且又够入味👍🏻🔸 刺身通常食得烧肉,都唔太期望佢嘅刺身好好味,但呢度嘅又唔差㖞。嗌咗三文鱼、带子同真鲷等,每样食落都几鲜甜,比我预期嘅好好多😳🔸 肉类加咗钱食澳洲和牛,梗系一嚟就叫返个拼盘啦,包括有和牛肩胛、和牛封门柳、和牛板腱同埋鹿儿岛日本豚。当中最好食嘅系封门柳,肉质够爽,牛味又够同埋几嫩口,encore咗几次😋除咗拼盘,仲嗌咗唔少其他嘅肉,包括有牛小排、牛三角、牛舌、牛排骨、鸡软骨、鸡肾同豚颈肉等。整体都几唔错,不过放题嚟讲,梗系要食多啲和牛啦😎🔸 海鲜另外个餐仲包埋海鲜拼盘,有甲罗烧、鲍鱼、生蚝、带子同海虾,斋睇已经觉得好丰富!而当中饱鱼同带子都好好味😋,个甲罗烧唔知

🥩精选熊本放题 $298

我哋分别嗌咗呢个放题,再补少少钱加咗以下嘅嘢🤓
+$38 升级澳洲和牛
+$28 刺身放题

🔸 小食

🔸 刺身

🔸 肉类

🔸 海鲜

另外个餐仲包埋海鲜拼盘,有甲罗烧、鲍鱼、生蚝、带子同海虾,斋睇已经觉得好丰富!而当中饱鱼同带子都好好味😋,个甲罗烧唔知系咪唔识烧,啲饭烧到有啲过硬🧐

🔸 野菜

例牌嗌咗翠玉瓜、冬菇、鸡髀菇同菠萝,每样嘢都大大块,加啲酱汁落去一齐烧仲正😋

🔸 饮品

呢度嘅嘢饮都系自己出去拎,但系唔同嘅系佢有成大jar嘅自家制茶饮,唔使饮嚟饮去都系罐装饮品🤓

🔸 甜品

原来呢度仲有棉花糖嗌,好特别,好耐冇烧棉花糖食😝 最后佢仲送左雪米糍做甜品,好满足!

总括而言,呢间烧肉黄店都几推介,性价比颇高,而佢嘅种类都几多选择,连棉花糖都有🤣 如果同成大班朋友一齐去食烧肉,都几推荐呢间👍🏻