2024-12-14 490 浏览
去尖沙咀买完圣诞礼物就要医肚啦,天气咁冻,梗系第一时间谂起打边炉,尖沙咀呢度有间放题都好抵食,牛肉款类都多。一坐低就叫咗个冬瓜瑶柱猪骨锅,落咗冬瓜,就可以清返热气啦!打完边炉一定食返两旧,最尾嘅冬瓜吸晒啲汤底,真系劲好味!嗱嗱声order返牛肉先,美国牛肩胛片、美国安格斯牛板腱、SRF美国极黑和牛,呢几款自然系必食item啦,追求肥美嘅就食和牛,追求口感嫩滑嘅就食牛肩胛片,而我就最钟意食肉味爆灯嘅牛板腱。海鲜选择亦10分丰富,例如有爽甜海虾、沙白、花胶、田鸡、脆鲩鱼片等等。自助区选择有好多,午餐肉同埋炸鱼皮自然系打边炉伴侣,打边炉前又可以先享受一下前菜,例如醉鸡翼尖、螺肉、中华沙律、云耳,连麻辣小龙虾都有,仲唔系flex!丸类例如牛丸、贡丸、花枝丸、墨鱼丸、芝心丸、海胆丸,仲见到有特大皇帝蟹棒,即时心心眼!呢度仲有清酒任饮、夹糖、咖啡机、软雪糕机,无论大人同小朋友都可以揾到满足!