超人气过江龙绿茶餐厅 占地近2,000平方尺✨以「风清竹影」为主题 环境休闲雅致🎋仲有米芝莲及黑珍珠星级名厨打造嘅香港限定新浙菜式添🇭🇰.📌面包诱惑 $68嚟到当然要试下畅销十六年 年销售逾6,000,000份嘅吐司砖‼️外层烘至焦香酥脆 面包切成一粒粒 好松软🍞沾上香甜云呢拿雪糕一啖食🍦冰火交融 简单配搭已经好正🤍.📌龙井烤鸡 $168原只三黄鸡摆喺木盘上 够晒吸睛🤩影完相 店员会将鸡切件🐓鸡皮薄身微脆 烤到冇晒脂肪 肉质唔柴 但过熟 唔太嫩滑🍗底下有龙井茶叶熏住 入口好重烟熏香🍵.📌面饼酱香五花肉 $98卷饼卖相精致 内馅有惊喜🫔卷饼皮软身烟韧🫓炸五花腩肉劲酥脆 脂肪一咬爆油 超甘香🐷配搭京葱, 青瓜, 炸腐皮同甜面酱 好有片皮鸭嘅感觉🌱🥒.📌炝拌龙须菜 $48炝拌有啲似凉拌 酸中带微辣 惹味开胃 唔错🌶️龙须菜口感爽脆 有些微草青味🥬.📌鱼汤小青菜 $58白菜仔青绿爽脆🥬鱼汤浓郁creamy 加埋虾米仔 鲜味十足🦐🐟.相关食物相片 可参考本人以上传之影片🎦
📌面包诱惑 $68
📌龙井烤鸡 $168