2024-09-24 406 浏览
喺「麻甩鸡」旁边有间人气糖水舖「洪记」街坊朋友话两间都系几出名嘅新店,开咗唔够一年,实力与人气兼备,一于试下佢😎🥢杨枝甘露芋圆首先试吓最近好hit嘅杨枝甘露😎传统杨枝甘露好少沟埋芋圆,但两者原来都几夹清新的芒果唔会过甜/酸,椰奶香味足够,柚子肉亦非常多,加埋芋圆口感Q弹,整体口感丰富🥢芒果西米桃胶芋圆一般糖水如果要添加桃胶,价钱都会比较贵,不过呢度定价就非常贴地,梗系要试下😋桃胶煲得非常软腍,份量十足,感觉非常养颜滋补🥢综合芋圆烧仙草将红豆、仙草、西米、珍珠同芋圆结合埋一齐,用料非常多,简直系口感嘅盛宴😍三个女生share食都觉得好满足仙草香浓又好滑!多样化嘅配料令每一口都充满惊喜!🥢芋泥西米桃胶芋圆芋泥香浓!打成泥嘅细腻口感融化喺嘴里,再有粒粒芋头增加口感👍🏻下午茶食完佢,我连晚餐都直接skip咗🤣 可想而知佢有几足料!而且只系30几蚊,真心癫😱!
喺「麻甩鸡」旁边有间人气糖水舖「洪记」

🥢杨枝甘露芋圆
首先试吓最近好hit嘅杨枝甘露😎
传统杨枝甘露好少沟埋芋圆,但两者原来都几夹

🥢芒果西米桃胶芋圆
桃胶煲得非常软腍,份量十足,感觉非常养颜滋补

🥢综合芋圆烧仙草
三个女生share食都觉得好满足
仙草香浓又好滑!多样化嘅配料令每一口都充满惊喜!

🥢芋泥西米桃胶芋圆

外卖自取