2025-01-31 54 浏览
次次夜晚经过都见到门口大排长龙嘅呢间人气渔港艇仔粉🍜今次终于试到喇,一定要试佢地人气 NO.1嘅招牌艇仔粉!!!招牌艇仔粉 ($48)🍜河粉好幼薄好滑加上多款配料,叉烧、烧鹅、红肠、炸鱼皮、鱼蛋片,样样都好好味 好满足😋奶白色汤底系用大地鱼熬制,劲清劲鲜甜,饮多几啖都唔会觉得腻加埋胡椒粉,可以更加带出大地鱼汤底既味道食完就明点解系佢地嘅人气之选😗粒粒西多 ($34)🧊好大份嘅大大粒方形西多士,蛋味几香浓,外层虽然比一般嘅西多士厚,但食落好软松绵密,再配埋炼奶同花生酱,一啖咬落去超满足🧈🥜青柠百香果梳打 (跟餐$13)口感清凉酸酸甜甜,好消暑解渴🍋❤️‍🔥环境干净,舖头入边有好多张旧相介绍以前鸭脷洲渔村嘅生活🎣餐厅位置好方便,地铁搭到利东站A1出口一出右转行唔使30秒就见到😝另外有一点真系要赞一赞,服务态度超好,老板娘除咗好热情介绍有咩好食之外,仲知道我地要影相拍片,主动帮我地执靓个位同就啱角度帮我地影合照,好NICE好好人🥰而家香港Service好嘅餐厅真系剩返唔多,要表扬吓🥰👍
次次夜晚经过都见到门口大排长龙嘅呢间人气渔港艇仔粉🍜

招牌艇仔粉 ($48)🍜
好满足😋
奶白色汤底系用大地鱼熬制,劲清劲鲜甜,饮多几啖都唔会觉得腻

加埋胡椒粉,可以更加带出大地鱼汤底既味道

食完就明点解系佢地嘅人气之选😗

粒粒西多 ($34)🧊

,再配埋炼奶同花生酱,一啖咬落去超满足🧈🥜

青柠百香果梳打 (跟餐$13)
口感清凉酸酸甜甜,好消暑解渴🍋❤️‍🔥

环境干净,舖头入边有好多张旧相介绍以前鸭脷洲渔村嘅生活🎣

而家香港Service好嘅餐厅真系剩返唔多,要表扬吓🥰👍