2024-09-09
呢间位于骆驼漆嘅餐厅主打鸡汤米线,长期大排长龙,人气高企!餐厅以花胶鸡为招牌米线,系观塘区想食花胶鸡嘅米线真系无乜,而且佢地嘅价钱都好合理,只系68蚊。我地叫左碗招牌米线黎食,花胶有三大块,入口都几爽口,鸡肉份量多,鸡味都几香浓,而且食落都几滑,唔会鞋口。至于汤底就系几浓郁嘅鸡汤,都几有住家味道😍唔会觉得好咸,加埋虫草花,个汤底都几养生。有时想食清啲嘅米线,唔想食麻辣咁重口味,呢个花胶汤米线都几岩食🤩🤩我地另一碗就叫左蜜糖鸡翼芝士竹轮米线,呢碗就平啲,52蚊,但一样可以叫浓鸡汤汤底,鸡翼同米线会分开上,鸡翼加左蜜糖,食落甜甜地,但系鸡翼就炸到好酥脆👍🏻另外,仲点左香草鸡翼 ,呢款加左香草酱,食落酸酸咸咸咁,都有香草嘅香味。麻药蛋就系糖心款,食到有麻油嘅味道。