2023-05-27
上次喺高街揾食嘅时候 先知道原来人气食店hemma喺哩度🙌🏻 不过条人龙真系好长 唯有等下次抵得肚饿再黎试喇😂今日终于有机会🤩 大概12:00 黎到舖头取筹 大约1:00 可以入去食喇🍽舖头有两层, 我系坐下层bar枱位置☺️好彩系佢冇摆到啲位太密 坐得都几舒服 值得赞先来介绍个menu📜除咗有超人气嘅蛋糕之外 佢都有熟食㗎🤣最低消费系一杯嘢饮 系一定要叫无论你叫几多野食🤭当然就系要试一试佢最出名嘅Vanilla Burnt Cheesecake🍰真材实料🫶🏻见到啲一细点一细点黑色嘅云呢拿籽😍 听讲用云呢拿籽成本系高好多㗎🥹 蛋糕发出淡淡云呢拿同芝士味 口感都非常滑☺️同场加映:Masala Chai Latte 印度奶茶☕️令我觉得有惊喜嘅系…系杯嘢饮呀‼️唔算好多地方有呢一种饮品🥹传统上印度奶茶系会有小豆蔻荚,肉桂,丁香等香料制成🫶🏻虽然我唔系专家 条脷都未叻都分辨到够唔够真材实料🤓 不过我觉得几香同埋肉桂味好足够😀如果都钟意香料味嘅我非常推介大家试吓❤️蛋糕同饮品好似都系要$60左右 埋单好似要$130几💰 如果间唔时口痕都可以再帮衬嘅☺️
先知道原来人气食店hemma喺哩度🙌🏻
不过条人龙真系好长 唯有等下次抵得肚饿再黎试喇😂
今日终于有机会🤩 大概12:00 黎到舖头取筹
大约1:00 可以入去食喇🍽
舖头有两层, 我系坐下层bar枱位置☺️
好彩系佢冇摆到啲位太密 坐得都几舒服 值得赞
先来介绍个menu📜
除咗有超人气嘅蛋糕之外 佢都有熟食㗎🤣
最低消费系一杯嘢饮 系一定要叫无论你
叫几多野食🤭
同场加映:Masala Chai Latte 印度奶茶☕️
令我觉得有惊喜嘅系…系杯嘢饮呀‼️
唔算好多地方有呢一种饮品🥹
传统上印度奶茶系会有小豆蔻荚,肉桂,丁香等香料制成🫶🏻
如果都钟意香料味嘅我非常推介大家试吓❤️