2022-08-25
呢间新派韩国餐厅一直保持人气,食物同饮品都好IGable,装修简约,地方比想像中细,只有Walk in,想试嘅朋友就要俾啲耐性啦🙂炖牛肋骨蛋包饭$178呢个系全晚最好食嘅菜式,卖相吸引,半熟蛋好滑,牛肋骨好稔好入味,牛味浓郁,酱汁甜甜地整得好好味,side dish有白萝卜红萝卜冬菇芦笋,d饭沾满晒酱汁好正😋济州柑橘无骨炸鸡$108黎到韩国餐厅梗系要食炸鸡啦,呢个金橘酱汁酸酸甜甜好开胃,鸡肉都几juicy嫩滑,可惜炸鸡外皮唔够脆,反而欣赏佢啲薯条同埋年糕索左啲汁估唔到都咁match,好少见年糕系用金橘汁去配搭,几特别唔错😆水果忌廉三文治$62可能期望太高,虽然面包系好松软,中间夹咗水果(无花果、士多啤梨、橙)无花果都几特别,忌廉几滑,𣎴过食落冇乜惊喜,胜在打卡靓😜士多啤梨tiramisu$68初头以为系士多啤梨味嘅Tiramisu,但系原来并不是Tiramisu,中间系海棉蛋糕同埋士多啤梨酱同mousse,新鲜嘅士多啤梨喺外围做装饰,但感觉只系一件普通嘅蛋糕😬济州柑橘特饮$68呢间餐厅嘅signature,卖相可爱,金橘加乳酪炮制而成嘅一杯特饮,入面仲有少少果肉,酸酸甜甜,ok好饮👍美
炖牛肋骨蛋包饭$178
济州柑橘无骨炸鸡$108