餐厅: 貊炙
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-12-13 192 浏览
男朋友最近返工好大压力好辛苦,等佢放工带佢去附近食好嘢,旧同事推介话呢间嘅烧肉唔错日本omakase食得多,韩国omakase真系第一次试,体验比想像中好,会由前菜、小食、烧肉、热食、甜品逐道上,每枱都有位烧肉专员为客人介绍各款肉、食法,帮食客烧好再放上碟,每款肉之间会有菇菌类/菠萝🍍隔开,等我地清一清口腔,食真啲唔同肉嘅鲜味Steak omakase set $420/person前菜🌟大虾牛油果🥑沙律超好味,连平时唔太钟意食菜嘅男朋友都食咗一半有多😋🌟泡菜、菠菜、芽菜、酸萝卜可以任添,我地添了一次泡菜同菠菜小食🌟韩式猪手摆盘精致,口感几爽口,一定要蘸上秘制酱食烧肉拼盘🌟羽下肉 烧肉专员话系肩胛位,比较稀有,肉质又腍又嫩,食落几juicy 🌟五花腩烧到两边金黄色,加啲特制大酱,用生菜🥬包住食,令猪肉嘅味道更有层次🌟角切和牛细细件,一啖一件,散发出淡淡嘅和牛油脂香🌟熟成酱油牛肋肉呢款预先腌好,味道最浓,所以最后食,份量比羽下肉同角切和牛多,估唔到绝不比前2款牛失色,男朋友话系几款肉之中最好食👍🏻海鲜🌟Daily special 韩国鳗鱼 $380第一次韩式烧烤烧成条鳗鱼,侍应好好心机帮

Steak omakase set $420/person
前菜
大虾牛油果沙律

🌟泡菜、菠菜、芽菜、酸萝卜可以任添,我地添了一次泡菜同菠菜

小食
🌟韩式猪手
摆盘精致,口感几爽口,一定要蘸上秘制酱食
韩式猪手

烧肉拼盘
🌟羽下肉

🌟五花腩

🌟角切和牛
细细件,一啖一件,散发出淡淡嘅和牛油脂香

🌟熟成酱油牛肋肉
Steak omakase set

海鲜
🌟Daily special 韩国鳗鱼 $380
第一次韩式烧烤烧成条鳗鱼,侍应好好心机帮我地烧,2面变色后,剪开一件件,再扫上酱汁,比起平时系街食啲预先整好嘅鳗鱼好唔同,肉质弹牙,而且唔会比厚厚嘅酱汁掩盖左鳗鱼嘅鲜甜

热食
🌟大酱汤配饭
碗紫饭饭同牛角果碗有得挥,虽然我地好饱,但都食咗唔少饭,大酱汤味道浓郁,用左唔少材料去熬制,不一匙羹饭落个大酱汤食会不知不觉愈食愈多饭
大酱汤配饭

饮品
🌟蜜桃真露 $78
用sake杯仔装黎饮,好有韩剧主角饮烧酒嘅感觉
蜜桃🍑味几香甜,易入口,男女都岩饮

🌟青柠檬梳打 $52
味道颇酸,用黎解滞一流
蜜桃真露

甜品
🌟蜂蜜雪糕 $48 (必食)
软雪糕上有一个正方形嘅蜂巢,一咬开就有蜂蜜流出黎,配上雪糕食真系一流,感觉十分滋润
蜂蜜雪糕
2021-12-07