2024-01-24
1952 浏览
📍中环 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕 / 天后 𝚃𝚒𝚗 𝙷𝚊𝚞❝人气鲷白汤拉面店🍜🎌食过最香浓的鲷白汤😍🐟终于有缘! 遇上不用排队的分店✌🏻❞人气鲷白汤拉面店🎌专心只做好3️⃣款招牌鲷鱼拉面/沾面🍜每次经过中环本店都大排长龙 小店座位唔多 迟迟都未试😳机缘巧合下周日跑完马拉松遇见期间限定9am已开门既分店😍不假思索即试🏃🏻♀️💨✌🏻(缘份到了自然食到~)🍜鲷白汤 $138 (4.5/5)拣咗汤底更浓稠既呢一款 奶白汤底好浓鲷鱼香味 带泡沫感🫧厚身creamy😍系一个好正既鱼汤! 仲有烧鲷鱼碎🐟& 白洋葱粒🧅幼身拉面够挂汤 不过口感可更爽口😳配上两片薄叉烧🐖碗边既柚子蓉食到一半可加落汤底以增加清新感🍊我个人觉得唔加都好正😍🥢鲷沾面 $148 (4/5)每日限定‼️会卖晒 咁抢手当然要试~沾面一上枱既干冰效果好吸睛🤭沾面系类似刀削面咁阔 冻既沾面口感特别爽口又挂汤😋沾面汤比拉面汤更深色浓郁 用左鲷鱼&豚肉熬制 当中有鱼碎同豚肉粒 热辣辣(食到一半冻咗可以叫佢加热🔥)食晒沾面最后可加清汤饮埋个沾面汤😆🤟🏻另外试左以下小食~糖心蛋烟熏味好重几特别!✨🥚樱木烟熏糖心蛋 $15 🍗日式炸鸡 $48꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒
❝人气鲷白汤拉面店🍜🎌食过最香浓的鲷白汤😍🐟
终于有缘! 遇上不用排队的分店✌🏻❞
🍜鲷白汤 $138 (4.5/5)
🥢鲷沾面 $148 (4/5)
另外试左以下小食~糖心蛋烟熏味好重几特别!✨
🥚樱木烟熏糖心蛋 $15