2024-07-08 249 浏览
呢间喺天后🚇嘅「酒屋一杯喜」居酒屋装修简约但格局充满🇯🇵日式居酒屋风格,气氛感满满而且☺️服务亲切,难怪系区内嘅人气居酒屋🏮之一!魔鬼鱼翅干🔥烤到外脆内烟韧,而且🐟香气四溢,最啱用嚟开下个胃🤤。佢哋嘅刺身沙律🤩大大盘,入面有新鲜嘅🔪刺身粒粒同埋清爽嘅🥗沙律菜,食落酸酸地又🐟鲜味真系开胃又健康!川海老唐扬🦐每只大概有1cm长,炸得十分之酥脆🔥而且唔油腻,每一啖都充满虾嘅😋鲜味。呢度多款嘅🔥串烧质素都唔错,鸡肾、鸡肝同埋鸡心🐓串烧好入味,咸香十足,厚切牛舌👅串烧肉质鲜嫩,烧得刚刚好。🍶清酒煮蚬十分鲜甜,汤头望落好清澈🥣但充满清酒香,真系令人😍回味无穷!野菜🍆天妇罗同埋天妇罗虾炸得脆口🥰,蔬菜保持鲜甜,天妇罗虾🍤外脆内嫩。神秘炒饭有咩料系由👨‍🍳厨师发板,点佢嘅时候职员💁会问你有冇咩唔食,几细心👍,我今次呢个有唔少飞鱼籽同埋🐖日式叉烧,咸香美味而且充满㊙️神秘感。