2023-12-21
📍 Four O Five Coffee & Eatery观塘不嬲多cafe,今次同朋友揾到呢间几近APM既cafe~听闻佢地既疏乎厘好出色,价钱亦都合理🤤🍤明太子虎虾烩饭 $128烩饭混合咗好多明太子,成碟饭呈粉红色💖食每啖饭都食到啖啖既明太子粒粒~好满足😌口感十足!两只大虾铺系饭面,够晒打卡able! 亦都好细心拆埋虾壳,方便进食👍🏻虾肉爽口弹牙,味道唔错~🥑牛油果软壳蟹意粉 $138酱汁系用牛油果打成蓉而成,味道相当creamy! 意粉好挂汁,牛油果既味道都几突出,啱晒中意牛油果既我🤤软壳蟹卖相好睇,个size又几大只~炸得几香脆,蟹肉肥美,食到一丝丝既蟹肉😋整体黎讲,牛油果同软壳蟹既味道几夹👅🥞十胜红豆宇治抹茶忌廉疏乎厘 $128甜品系另一个胃黎,一上枱已经好引人注目😽 宇治抹茶忌廉既份量超级多,仲加左啲抹茶粉,满到要泻出黎咁😈够晒邪恶!抹茶味唔会话好浓~正合我口味!红豆蓉🫘既份量都唔讲得少,食落质地比较淋身,口感绵密;抹茶同红豆蓉一齐食冇做输,简直系perfect match🫶疏乎厘做到空气感嘅效果,入口即溶🤤满足感Max!!!🍵海盐Kiri芝士奶桂花乌龙茶 $34海盐芝士味
📍 Four O Five Coffee & Eatery
🍤明太子虎虾烩饭 $128
🥑牛油果软壳蟹意粉 $138
🥞十胜红豆宇治抹茶忌廉疏乎厘 $128
🍵海盐Kiri芝士奶桂花乌龙茶 $34
海盐芝士味浓郁!仲饮到淡淡既桂花香味,充斥住清香嘅茶味~
🍹海盐Kiri芝士奶盖槙之白京都抹茶 $48
咸同甜既味道互相交错,意外地夹😆芝士奶盖顺滑,绵密嘅口感~值得一试🤤
⭐️好味指数:8/10
📍 Four O Five Coffee & Eatery (观塘)
观塘成业街19-21号成业工业大厦地下2号舖
#观塘 #成业街 #成业工业大厦 #cafe #软壳蟹 #意粉 #芝士奶盖 #疏乎厘 #甜品 #明太子 #明太子意粉 #fourofive #coffee #eatery