🌱近排好流行种植鹿角蕨品种嘅植物,朋友提出去以此品种为主题嘅餐厅,食一个weekend brunch。虽然系锦田,但系都非常方便,由西铁锦上路站B出口行两分钟步程,有一个好靓园艺嘅货柜小街盈汇坊便到达。🔸新蟹肉香草白酒意粉$88第一次食素蟹肉,有以假乱真感觉,口感及鲜味几乎一样,用上白酒煮意粉,香味浓郁,再洒上橙皮,甘中带酸,层次丰富,味道好特别。🔸吉列猪扒煎双蛋配沙律$58猪扒虽然薄切,但即叫即炸,皮脆肉嫩,再加上㶶边煎蛋,满足早午餐嘅愿望。配上清新沙律菜,生酮人士首选。小店主打精选咖啡豆,必然要点两杯果味偏浓嘅即磨咖啡☕️🔸冻朱古力咖啡$42叹一杯冰冻mocha,咖啡与朱古力味道平均,唔会互抢两者味道。🔸热小白咖啡$38拉左花嘅flat White,一上台心情立即舒畅,呷一口打开美好一天🥰小店有户外用餐地方,无论室内外都pet friendly, 好适合带埋宠物。店内仲有两只猫店长懒洋洋,自得其乐!🐱简直系宠物天堂

🔸新蟹肉香草白酒意粉$88

🔸吉列猪扒煎双蛋配沙律$58
配上清新沙律菜,生酮人士首选。

小店主打精选咖啡豆,必然要点两杯果味偏浓嘅即磨咖啡☕️

🔸冻朱古力咖啡$42

🔸热小白咖啡$38

店内仲有两只猫店长懒洋洋,自得其乐!🐱
简直系宠物天堂
新蟹肉香草白酒意粉