2019-11-16
🥤ᴅʀɪɴᴋ·茶王之王 $88﹟鬼叫自己系奶茶控, 唔饮唔舒服, 特别钟情港式奶茶, 佢成个presentation都用上金色, 感觉好grand, 茶到既时候仲会有专人埋黎解释一下「茶王」既特别之处, 建议系先饮一杯普通奶茶, 再用冰水漱下口, 最后先品尝冠军之作, 咁就可以对比到贵4倍贵钱既不同之处🤔﹟图中左边就系普通既丝袜奶茶, 系用2-3茶叶冲出黎, 而主角(右边)就系用左6种不同茶叶作茶底冲成, 金茶既茶色望落比普通既浅色d, 闻落比起普通果杯更加香茶味, 闻到唔想停👃🏻😂饮落滑身, 而且个茶既回甘时间比普通果杯较长, 一开始可以唔好落糖饮, 更加品尝到茶既香醇🤤👍钟意奶茶既都建议一试, 但真系有d贵🙈😂▫️小插曲:作为一位唔专业既foodie, 要影到一张满意既食野相当然会需要一d时间, 系到劝喻大家, 尽量减短影相既时间, 如果唔系会比收银姐姐叫你快d饮茶嫁喇🤣因为杯茶摆得耐会变色, 从而影响佢既味道!又或者希望佢地下次讲解完再提提客人最佳饮用时间, 咁可能会更加好😊🥤ᴅʀɪɴᴋ·樽仔奶茶 $30﹟饮完未够喉再买埋佢个外卖奶茶🥰欣赏佢呢个樽仔奶茶原来系用玻璃樽装, 打开都闻
▫️
小插曲:
🥤ᴅʀɪɴᴋ·樽仔奶茶 $30
﹟饮完未够喉再买埋佢个外卖奶茶🥰欣赏佢呢个樽仔奶茶原来系用玻璃樽装, 打开都闻到有茶味, 饮落好滑身, 绝对无鞋飒飒既口感, 甜味都唔会太夸张, 如果下次有埋无糖既选择就更加好喇🙆🏻♀️👍