2018-06-06 749 浏览
环境:适逢特别日子,当然要对自己个肚好少少。听讲呢间嘅评价都好唔错,今日就试下佢嘅庐山真面目。一入去嘅环境好舒服,布置细节亦好到位,俾人一种Fine Dining嘅感觉。食物:今日叫咗Lawry’s Classic 配特级烧牛肉(Roasted Prime Rib of au jus) (HKD578)。鲜杂菌汤-味道比其他餐厅嘅野菌汤稍为浓郁,唔算咸。佢嘅Creamy程度调教得非常好,入口好滑亦唔会因为饮得多而产生太油腻嘅感觉。 冰旋翡翠沙律-侍应会系你面前用冰盘搅拌沙律,系疏菜入面放入咗切碎嘅烚蛋整体不过不失。可惜红菜头嘅份量对比其他配料比较多,有少许失衡。特级烧牛肉(加州薄切)-侍应首先会问你要几成熟,然后厨师就会系你面前切一份,加上薯蓉同薄酥饼。个人而言比较钟意食偏生所以就选择咗Medium Rare。切嘅时候基本上唔洗用咩力轻易切开牛扒,肉质非常腍,无根,非常非常多肉汁,牛肉味亦都几足够。油脂比例非常好,脂肪食落口亦唔会觉得油腻,酱汁唔会过咸盖过牛肉本身风味,配上餐厅提供嘅两种唔同芥末酱亦有唔同嘅风味。当厨师系你面前切呢块扒嘅时候我仲觉得份量有少少细,不过其实食完都几饱。提拉
环境:

食物:

鲜杂菌汤
冰旋翡翠沙律
特级烧牛肉(加州薄切)
提拉米苏-蛋糕比较实身,海绵蛋糕嘅水份都好足够。生日嘅话侍应仲会插蜡烛同唱生日歌俾你听。
提拉米苏
总结:
块牛肉可以话系同种类做法入面食过最好食亦都最有肉汁,价钱偏贵但系对比质素嚟讲个人觉得真系值得一试。
2018-06-05
鲜杂菌汤
特级烧牛肉(加州薄切)
提拉米苏