2019-04-26
作为新界人,都好少可会黎呢头,今次系因为要陪妈妈去观音借库,所以先会黎到红磡!辛苦左一大朝,紧系要立即揾番间好西食啦!行行下既时候就见到呢间都几出名既炸鸡店,见到佢个tea set都几抵玩,$40就有2件鸡连薯条/饭/粟米/薯蓉,加多$5就有埋汽水。起初两个人都系买左一个set,谂住试下ok先再买!点知食落,哗!从来未食过咁好食既炸鸡,鸡肉系极之嫩滑多汁!食落去完全无雪味,都无冰过既感觉,就好似完全新鲜既鸡即炸既感觉!每一啖都会有好香既鸡油标出黎!再配埋佢个蘑菇酱,味道简直完美!所以食完之后,都即刻叫多个set黎食。原过薯条就同老麦差不多,无咩惊喜,后尾试过薯蓉,呢个就好食好多啦,因为有配蘑菇汁。好可惜既系,呢间炸鸡店分店唔太多,住新界东既我,就唔太方便了。顺便一提,呢间店出餐速度惊人,我仲order紧比紧钱既时候,隔离既staff已经执齐晒😂😂😂