2019-01-17
话说同朋友去兰桂坊食饭,有间新开主打食吉列炸牛扒既餐厅,佢本身铜锣湾都有分店。餐厅有上下两层,咁啱我地被安排坐系下层,所以唔知上面环境系点🙉由于下层有水吧同厨房,所以就唔多枱~侍应好好咁同我地介绍下餐牌上个几款牛唔同部位有咩特别,口感食落系点,或者边啲款式系较受欢迎👍🏻🐮吉列炸牛扒套餐 $188 (4.5/5) 可以用铁板炉自己烧既得石烧薄切牛肉同吉列炸牛扒。见到有石烧薄切牛肉,就谂住试下,点知卖哂😢就拣返吉列炸牛扒,套餐包括有饭素既白饭、沙律同麻酱豆腐。牛扒会先炸到一成熟先上枱,另外会有一个放左牛油既铁板炉,然后自己就可以系铁板炉烧到自己喜欢熟既程度,只要稍稍将两边烧大约30秒,就已经有外脆内软既口感,再点少少盐,已经好惹味😋😋.🥟鸡软骨饺子 $45 (4.5/5) 我地另外加左个鸡软骨饺子,未食过咁新颖既配搭😆应该啱啱整起所以好新鲜滖热辣,个皮仲要煎到金黄色,咬落好脆口添👍🏻不妨试下.🐷珍宝德国肠拼盘 $168 (4/5) 点既时候侍应已经俾左心理准备我地啲肠都几大条,话如果我地食唔哂可以拎走😂最后我地真系食唔哂,不过啲肠系几好食既,个人觉得点芥末酱好食啲。如果多人食既可以叫黎sh
🐮吉列炸牛扒套餐 $188 (4.5/5)
🥟鸡软骨饺子 $45 (4.5/5)
🐷珍宝德国肠拼盘 $168 (4/5)
点既时候侍应已经俾左心理准备我地啲肠都几大条,话如果我地食唔哂可以拎走😂最后我地真系食唔哂,不过啲肠系几好食既,个人觉得点芥末酱好食啲。如果多人食既可以叫黎share
侍应介绍呢款都几受欢迎,有花香同柑橘味,都几易入口